Upute za uporabu
Pravila za uporabu i održavanje Samura noževa – INCA kolekcija
Prije prvog korištenja, noževe isprati vrućom vodom. Kuhinjiski noževi mogu se upotrebljavati samo na drvenim ili plastičnim daskama (staklene daske otupljuju noževe). Keramički noževi idealni su za rezanje povrća, voća, kruha, filetirane ribe i mesa. Rezbarenje, zabadanje, otkoštavanje bi se trebalo izbjegavati. Ne korisitie keramički nož za rezanje zamrznute hrane, tvrdih sireva te namirnica s kostima. Keramički su noževi krhki te se trebaju pažljivo koristiti. Ne bacajte noževe na tvrde površine jer se oštrica može odlomiti ili čak puknuti. Noževe skladištite u držačima ili kutijama za noževe. Ne bacajte noževe u sudoper zajedno s posuđem i čeličnim priborom za jelo, jer mogu odlomiti oštricu noža. Mala mikro oštećenja na oštrici mogu se pojaviti unutar prvih par mjeseci korištenja i ona su prihvatljiva – neće utjecati na mogućnost rezanja noža.
Jamstvo
Kvaliteta Samura noževa čini vješta kombinacija moderne i inovativne tehnologije te milenijalne Japanske tradicije. Jamstvo svih Samura noževa je 2 godine od datuma kupnje. Uobičajeno trošenje i bilo koje drugo oštećenje uzrokovano nemarom nisu pokriveni ovim jamstvom.